بررسی اثر آنتی باکتریال فراکسیونهای قطبی، نیمه قطبی و غیرقطبی عصاره گیاه سرخارگل (Echinacea purpura ) بر روی برخی از باکتری های عامل عفونت در شرایط آزمایشگاهی
محورهای موضوعی : کاربرد شیمی در محیط زیست
1 - گروه میکروبیولوژی ، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی ، اهر، ایران
کلید واژه: سرخارگل, آنتی باکتریال, عصاره گیاه, باکتری پاتوژن,
چکیده مقاله :
ازجمله مشکلات شایع در دنیای پزشکی مسئله مقاومت باکتریها در برابر آنتیبیوتیکها بوده است و با توجه به وجود ترکیبات بیولوژیکی فعال در گیاه سرخارگل این گیاه دارای قابلیت ضد باکتریایی قابلملاحظهای می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر آنتیباکتریال فراکسیونهای قطبی، نیمه قطبی و غیرقطبی عصاره گیاه سرخارگل بر روی برخی از میکروب های عامل عفونت در شرایط آزمایشگاهی می باشد. در این مطالعه ابتدا عصاره های متانولی ، کلروفرمی و هگزانی گیاه سرخارگل تهیه شد و تاثیر غلظت های مختلفی از عصاره ها مورد بررسی قرار گرفت. تمامی آزمایش ها با روش های انتشار چاهک و میکروتیتر پلیت بر روی سویه های استاندارد باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی، سودوموناس آئروژینوزا و استرپتوکوکوس موتانس انجام گرفت. یافته ها نشان داد که اثر بازدارندگی عصاره های مختلف گیاه سر خارگل بر روی باکتر های گرم مثبت بیشتر از باکتری های گرم منفی است. همچنین اثر مهاری عصاره ی متانولی نسبت به عصاره های کلروفرمی و هگزانی بیشتر می باشد که در بین باکتر های مورد آزمایش استرپتوکوکوس موتانس و سودوموناس آئروژینوزا به ترتیب بیشترین و کمترین حساسیت را داشتند. نتایج حاصله بیانگر آن است که عصاره گیاه سرخارگل دارای اثر ضد باکتریایی است. لذا این عصاره میتواند گزینه مناسبی بر حسب مطالعات آینده تحت شرایط آزمایشگاهی جهت تهیه ی داروهای ضد باکتریایی باشد.
ازجمله مشکلات شایع در دنیای پزشکی مسئله مقاومت باکتریها در برابر آنتیبیوتیکها بوده است و با توجه به وجود ترکیبات بیولوژیکی فعال در گیاه سرخارگل این گیاه دارای قابلیت ضد باکتریایی قابلملاحظهای می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر آنتیباکتریال فراکسیونهای قطبی، نیمه قطبی و غیرقطبی عصاره گیاه سرخارگل بر روی برخی از میکروب های عامل عفونت در شرایط آزمایشگاهی می باشد. در این مطالعه ابتدا عصاره های متانولی ، کلروفرمی و هگزانی گیاه سرخارگل تهیه شد و تاثیر غلظت های مختلفی از عصاره ها مورد بررسی قرار گرفت. تمامی آزمایش ها با روش های انتشار چاهک و میکروتیتر پلیت بر روی سویه های استاندارد باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی، سودوموناس آئروژینوزا و استرپتوکوکوس موتانس انجام گرفت. یافته ها نشان داد که اثر بازدارندگی عصاره های مختلف گیاه سر خارگل بر روی باکتر های گرم مثبت بیشتر از باکتری های گرم منفی است. همچنین اثر مهاری عصاره ی متانولی نسبت به عصاره های کلروفرمی و هگزانی بیشتر می باشد که در بین باکتر های مورد آزمایش استرپتوکوکوس موتانس و سودوموناس آئروژینوزا به ترتیب بیشترین و کمترین حساسیت را داشتند. نتایج حاصله بیانگر آن است که عصاره گیاه سرخارگل دارای اثر ضد باکتریایی است. لذا این عصاره میتواند گزینه مناسبی بر حسب مطالعات آینده تحت شرایط آزمایشگاهی جهت تهیه ی داروهای ضد باکتریایی باشد.
_||_