ارزیابی عملکرد فیلمهای زیستتخریب پذیر دربسته بندی مواد غذایی
محورهای موضوعی : کاربرد شیمی در محیط زیستزهره قاضی طباطبایی 1 , مهسا اکبری نژاد اقدم وایقان 2 , لیلا محمدپور ریحان 3
1 - گروه شیمی کاربردی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران
2 - شیمی، کاربردی ، اهر، ایران
3 - ارشد شیمی کاربردی
کلید واژه: ژلاتین, فیلم, زیست تخریب پذیر, پایداری محیط زیست,
چکیده مقاله :
پلاستیک های بر پایه نفت مشکلات جدی را برای محیط زیست ایجاد کردند و به همین دلیل محققین به دنبال تولید ساختارهای پایدار جایگزینی بودند. فیلم های خوراکی و قابل تجزیه نمونه ای از موادی بودند که برای این هدف تولید شدند و مورد استفاده قرار گرفتند. فیلم های خوراکی لایه های نازکی از مواد قابل خوردن هستند که می توانند روی مواد غذایی و یا بین آن قرار گیرند ولی یک پوشش خوراکی به طور عمده روی محصولات غذایی قرار می گیرد. چندین سال است که مطالعات زیادی در این زمینه انجام شده است ولی یک مطالعه مروری جامع در این زمینه وجود ندارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی عملکرد فیلمهای زیستتخریب پذیر دربسته بندی مواد غذایی انجام شد. مطالعات مختلف از مواد مختلفی همانند نشاسته، ژلاتین، سلولز و ..... برای تولید فیلم های زیستی استفاده کرده اند که در کنار مزایایی همانند قابلیت تجزیه، دارای معایبی همانند خصوصیات مکانیکی و ممانعتی ضعیف هستند. در این مطالعه به بررسی کارایی فیلم های زیستتخریب پذیر دربسته بندی مواد غذایی پرداخته می شود.
Petroleum-based plastics or composite have created serious problems for the environment, and for this reason, researchers sought to produce alternative sustainable structures. Edible and degradable films were examples of materials that were produced and used for this purpose. Edible films are thin layers of edible material that can be placed on or between foods, but an edible coating is mainly placed on food products. Many studies have been conducted in this field for several years, but there is no comprehensive review in this field. The present study was conducted with the aim of investigating the performance of biodegradable films in food packaging. Various studies have used different materials such as starch, gelatin, chitosan, alginate, cellulose and etc. to produce biofilms, which, in addition to advantages such as biodegradability, have disadvantages such as weak mechanical and barrier properties. In this study, the effectiveness of biodegradable films in food packaging is investigated.
_||_