اثرات سطوح مختلف ویتامین C روی فاکتورهای رشد بچه تاس ماهی سیبری (Acipenser baerii)
محورهای موضوعی : ارزیابی محیط زیستیعقوب پورغلام 1 , حسین خارا 2 , محمود محسنی 3
1 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات گیلان
2 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
3 - مؤسسه تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان
کلید واژه: شاخص های رشد, ویتامینC, تاس ماهی سیبری, baerii .Acipenser,
چکیده مقاله :
وجود ویتامین ها برای ماهیان ضروری است. نیاز های مربوط به ویتامین ها در جیره تحت تاثیر اندازه، سن، میزان رشد، شرایط فیزیولوژیک، ترکیب غذایی جیره و... بستگی دارد. در این بررسی سطوح مختلف ویتامینC از نوع ال- آسکوربیل-2- پلی فسفات شامل: فاقد ویتامین C (تیمار1) و تیمارهای2 تا 6 به ترتیب حاوی 100، 200، 400، 800 و 1600 میلیگرم ویتامین Cدر هرکیلوگرم غذا در سه تکرار و به مدت 8 هفته جهت پرورش تاس ماهی سیبری در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که وزن نهایی، فاکتور رشد روزانه و میزان ضریب رشد ویژه در تیمار800 میلی گرم در کیلو گرم ویتامین C نسبت به سایر تیمارها بیشتر بوده و اختلاف آماری معنی داری را نشان داد(P<0.05). اگرچه در فاکتورهای ضریب چاقی، وزن بدن، بازده پروتئین، بیوماس و طول نهایی اختلاف معنی داری وجود نداشت (P>0.05). اما بیشترین مقدار آنها در سطح 800 میلی گرم در کیلو گرم ویتامینC و کمترین مقدار آن در تیمار 100 میلی گرم در کیلوگرم ویتامینC با هم مشترک بودند. کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی در تیمار800 میلی گرم در کیلوگرم ویتامینC و بیشترین میزان ضریب تبدیل غذایی در تیمار 100 میلی گرم در کیلو گرم ویتامینC مشاهده گردید. که فاقد اختلاف معنی دار آماری بودند(P>0.05). با توجه به نتایج کسب شده و اندازه گیری شاخص های مختلف از نظر رشد و FCR می توان مناسب ترین سطح پیشنهادی ویتامینC را در محدوده وزنی و دمایی مورد آزمایش 800 میلی گرم در کیلوگرم ویتامینC در نظر گرفت که خصوصاً می تواند در هفته های ابتدایی رشد موثر واقع گردد.