ارزیابی بار میکروبی و مجموع بازهای ازته فرار ماهیان منجمد در شناورهای صیادی بندرعباس
محورهای موضوعی : ارزیابی محیط زیست
کلید واژه: بندرعباس, کیفیت میکروبی, مجموع بازهای ازته فرار, ماهیان منجمد,
چکیده مقاله :
در این مطالعه توصیفی مقطعی که از مهر 1393 تا خرداد 1394 صورت گرفت، به بررسی کیفیت میکروبی نمون ههای ماهیانمنجمد شده در شناورهای صیادی بندرعباس پرداخته شد. در این تحقیق تعداد 80 نمونه ماهی ) 30 نمونه ماهی سلطان ابراهیم، 30نمونه ماهی شبه شوریده، 10 نمونه ماهی صافی و 10 نمونه ماهی حسون( جمع آوری شده در شرایط انجماد ) -18 °C ( در داخلcold box و در مدت زمان 12 ساعت به آزمایشگاه منتقل گردید و از نظر شمارش کلی باکتری ها، شمارش کلی فرم ها، حضورEscherichia coli، Salmonella و Staphylococcus aureus مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین میزان ازت تام فرارنیز اندازه گیری شد. میزان شمارش کلی باکتری ها بین 45 / 2 تا 98 / Log cfu/g 4 ، تعداد کلی فرم ها بر اساس روش بیشترینتعداد احتمالی باکتری ) MPN ( بین 0 تا MPN/g 23 بود. همچنین هیچ کدام از نمونه ها آلودگی به ، Escherichia coliSalmonella و Staphylococcus aureus نداشتند. میزان ازت تام فرار نیز بین 8/ 9 تا mg /100 g 22 بود. بنابراین بر پایهنتایج به دست آمده میزان آلودگی باکتریایی نمونه ها پایین بود و همه نمونه ها طبق استاندارد ملی ایران قابل مصرف بودنددر این مطالعه توصیفی مقطعی که از مهر 1393 تا خرداد 1394 صورت گرفت، به بررسی کیفیت میکروبی نمون ههای ماهیانمنجمد شده در شناورهای صیادی بندرعباس پرداخته شد. در این تحقیق تعداد 80 نمونه ماهی ) 30 نمونه ماهی سلطان ابراهیم، 30نمونه ماهی شبه شوریده، 10 نمونه ماهی صافی و 10 نمونه ماهی حسون( جمع آوری شده در شرایط انجماد ) -18 °C ( در داخلcold box و در مدت زمان 12 ساعت به آزمایشگاه منتقل گردید و از نظر شمارش کلی باکتری ها، شمارش کلی فرم ها، حضورEscherichia coli، Salmonella و Staphylococcus aureus مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین میزان ازت تام فرارنیز اندازه گیری شد. میزان شمارش کلی باکتری ها بین 45 / 2 تا 98 / Log cfu/g 4 ، تعداد کلی فرم ها بر اساس روش بیشترینتعداد احتمالی باکتری ) MPN ( بین 0 تا MPN/g 23 بود. همچنین هیچ کدام از نمونه ها آلودگی به ، Escherichia coliSalmonella و Staphylococcus aureus نداشتند. میزان ازت تام فرار نیز بین 8/ 9 تا mg /100 g 22 بود. بنابراین بر پایهنتایج به دست آمده میزان آلودگی باکتریایی نمونه ها پایین بود و همه نمونه ها طبق استاندارد ملی ایران قابل مصرف بودند